Spela i dator vs i mobilen

Antalet spelare har ökat stadigt under några år. Människor använder nyare enheter och väljer bättre spel. Spelutvecklare passerar regelbundet hinder och visar upp sina bästa produktioner som leder till stor utveckling av mobilvärlden. Det gör att man vill tillbringa tid på att spela närhelst man vill. Denna efterfrågan har identifierats av spelutvecklare och företag i denna bransch. Det är därför fler och fler spel släpps ut både på datorer och mobiler. Det gör att man kan spela sina favoritspel både hemma och på väg hem i bussen, när man är på skolan eller på jobbet.

Fördelar med att spela i dator

Datorer brukar ha mycket bättre egenskaper och produktioner som släpps på dator har mycket bättre kvalitet och är helt enkelt mycket “polerade”. Företag som skapar spel på dator vet att konkurrens är stor och det är inte nog att ha en bra idé, men själva spelet behöver vara utmärkt. Antalet av spel som släpps ut ökar ständigt och man behöver veta vad som ska förväntas av ett bra designat spel. Det är värt att nämna, att dator är bättre anpassat till själva spelande. Skärmen är större, man har mus och tangentbord och det är inget problem att koppla upp hörlurarna till dator. Allt det gör att användare som sätter pris på vackra utsikter och spännande, långa historier väljer dator som säkerställer möjlighet att fördjupa sig i spelet och glömma om den riktiga världen.

Fördelar med att spela i dator

Man ska också komma ihåg att det är mycket billigare att behålla sin ensamstående dator kapabel att köra krävande spel medans användare som spelar endast i mobilen behöver faktiskt uppgradera sin hårdvaru varje år. Det att köpa en ny processor eller grafikkort är inte billigt, men en bra setup kan räcka i några år. Samhälle runt datorer är säkert en stor fördel, som kan vara viktig för vissa människor. Man kan enkelt känna sig som en del av en grupp. Varje plattform har säkert sina fans, men datorer är den största gruppen.

Fördelar med att spela i mobilen

Den största och obestridliga fördelen med att spela i mobilen är att man kan spela var som helst man vill. Det finns tyvärr inte många mobilspel som berättar en lång, intressant historik. Dock betyder det inte att mobilspel inte är engagerande, tvärtom. Spel som produceras mer sikt på mobil har med enkla ord en annorlunda karakteristik från dem som ska släppas ut på datorer. Mobilspel är väldigt beroendeframkallande och det är svårt att bryta sig loss från dem. Det finns några enkla psykologiska trick som gör att man vill spela bara “en rund till”. Det sker eftersom i mobilspel är det enkelt att implementera belöningssystemen som förbättrar användarupplevelse. Man ska också komma ihåg att spel som släpps på mobil är mycket billigare jämfört med spel som släpps ut på dator. Det är en mycket stor skillnad som kan ses vid första anblicken. Det som spelar en stor roll är att denna typ spel brukar inte ha komplicerade tekniska förutsättningar och tack vare det de flesta nya mobiler ska hantera mobilspel utan större problem.