Bygg din egen speldator

Datorspel är idag en väldigt stor hobby för många. Det handlar om en mängd olika typer av spel som kräver olika mycket från en dator. Generellt så är det viktigt att ha en bra processor som till att börja med orkar att köra spelet. När man ska bygga en speldator är det bra att utgå ifrån sitt område men också att köpa delar som klarar lite mer än vad man egentligen har behov av. Detta eftersom att branschen konstant utvecklas och spelen snabbt kräver allt mer.

Grafikkortet är en annan del som för många är viktigt. Köper man ett dyrt spel vill man gärna kunna spela det med så hög grafik som det bara är möjligt. Läs om olika tillverkare och jämför vad de kan erbjuda, på så sätt slipper man bli besviken. Prismässigt kan det skilja väldigt mycket och är man alldeles i uppstarten av sitt spelande kan det vara en idé att leta efter begagnade delar. De som är väldigt intresserade byter kontinuerligt delar i sin dator och säljer de gamla för att få in någon krona för dem.

bra grafikkort räcker inte

Ska man spela mycket är en bra skäm också välinvesterade pengar. En skärm som är riktigt bra har hög upplösning och skarp bild. Har man en dålig skärm med ett bra grafikkort är det inte säkert att grafikkortet kan leverera det utlovade eftersom skärmen inte hänger med. Förutom själva datorn och skärmen bör man överväga en ergonomisk mus, tangentbord och stol som gör att kroppen utan problem klarar av många timmar i rad framför ett spel. Det finns en uppsjö av olika varor i denna kategori så det brukar gå att hitta något som passar alla typer av människor.

E-sport

Idag har e-sport blivit en erkänd egen sport som många utövar. Ofta är det spel som Counter-strike eller Starcraft som det är stora turneringar i. Prispotten på de största turneringarna kan handla om hundratusentals kronor och uppåt. Det blir allt vanligare att dessa turneringar direktsänds och många brukar ansluta för att följa just sitt lag.

Vill man börja spela olika turneringar med sin speldator går det att hålla ögonen öppna. Har man möjlighet att träna mycket tillsammans med ett lag som sedan kan ställa upp kan det vara en fördel. Då känner man till hur man på bästa sätt kan hjälpa varandra och man kan ha lagt upp olika taktiker för att se till att man vinner. Börja med små lokala turneringar eller utmana andra som ni redan känner och ta det därifrån. Skulle man ha en riktigt stor talang kommer man sannolikt att bli upptäckt och erbjuden att ingå i ett professionellt team. Teamen av människor tränar många timmar tillsammans varje dag och har det helt enkelt som vilket annat yrke som helst. En coach leder laget och hjälper till att bygga upp alla lagspelare så att man blir så bra som möjligt. Genom att titta på dessa stora turneringar som direktsänds kan man lära sig mer inom området och hur det går till i verkligheten.